Спортове

Спортни занимания

Много експерти препоръчват децата да имат ежедневно поне по един час физически занимания или спорт. Подрастващите трябва да бъдат включени в каквито и да било форми на физически упражнения, за да се избегне превръщането им в бъдеще на хора, които водят заседнал начин на живот. Физическата активност е занимание, което ще им помогне да бъдат щастливи и да водят здравословен живот.

Спортната програма на лятното училище се разгръща на базата на НСА. Целта й е удовлетвореност на децата и подобряване на индивидуалните им умения. Децата се превозват до НСА.

В 10:35 ч. всеки ден започва тренировката по основните спортове, които са тенис и спортни игри.

В два дни от седмицата се тренира тенис, в другите два дни спортни игри и в петък плуване.

Тенис на корт

Заниманията по тенис на корт се провеждат при отлични условия на открито. Те се състоят два пъти седмично по един час и се водят от квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Учениците се разпределят в малки групи, като на всяко се отделя достатъчно индивидуално внимание. Наред с упражненията за изучаване на техниката при изпълнение на ударите се провеждат и занимателни игри със състезателен характер, имащи за цел да покажат чисто физическите възможности на всяко дете, неговата способност да се концентрира, способността му да играе в екип и др.

 

Плуване

Заниманията по плуване се провеждат при отлични условия на басейна на жилищен комплекс "Силвър Сити". Те се състоят един път седмично по един час и се водят от квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Учениците се разпределят в малки групи, като на всеки се отделя достатъчно индивидуално внимание. Плуването е спорт, който оформя мускулите, повишава тонуса и самочувствието. Наша основна цел е учениците да развият и усъвършенстват уменията си в различните стилове. В процеса на тренировките са включени състезателни и развлекателни игри във водата.

 

 

Записване онлайне-БюлетинКалендарПолезна информация
Copyright © 2019 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.